Bowlen.nl  
Niet ingelogd in MijnNBF: Inloggen

Navigatie

In vele opzichten mooie TV finale NL Eredivisie

TV Finale brengt spanning, mooie TV, vreugde en pijn
Voor goed gevulde tribunes is vanmiddag de finale van de NL Eredivisie gespeeld. Een finale die alles bracht wat je van sport mocht verwachten en die als live webstreaming via het internet te volgen was.

 
In de finale traden de teams van de Tilburg Dolphins en Holland Plant/Hoeve de Aar tegen elkaar in het strijdperk in een wedstrijd “Best of Three games waarbij het team dat als eerste twee games zou winnen zich Nederlands Kampioen mag noemen. Onder het toeziende oog van onder andere Ad Ophelders (President ETBF), Erica Terpstra (Voorzitter NOC/NSF) en Roy Blom (Voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Bowlingondernemers ) kwamen beide teams ijzersterk uit de startblokken en hielden elkaar tot en met het derde frame in evenwicht. Vanaf het vierde frame pakte de Tilburg Dolphins het initiatief en zorgde er voor dat hun tegenstanders de rest van de game achter de feiten aan bleven lopen. Met 1146 tegen 998 trokken de Tilburgers de eerste game naar zich toe.

 
De tweede game leek het spiegelbeeld te worden van de eerste. Dit keer waren het de mannen van Holland Plant/Hoeve de Aar die het initiatief naar zich toetrokken en bij aanvang van het negende frame ruim 70 pins voorsprong hadden. Iedereen hield al rekening met een derde beslissende game, zo ook coach Andre van Gurp van Tilburg die twee van zijn reserves alvast naar de ingooibaan stuurde, om optimaal voorbereid te zijn op eventuele wissels. In het publiek werd al gefluisterd dat de deur zo goed als op slot zat, maar zoals zo vaak werd ook nu de wedstrijd in de laatste twee frames beslist. Of het de spanning was, of gewoonweg domme pech, maar de scoringsmachine die de mannen uit Heerlen tot op dat moment waren kwam tot stilstand en een aantal open frames werden geproduceerd. De Tilburgers roken hun kans en mede door het ijzersterke optreden van Peter Smit en het ‘Engelse blok’ (Stuart Williams en Dominic Barrett) kwamen de Tilburgers langzij halverwege het 10de frame, om vervolgens op overtuigende wijze de game (1084 – 1051) en daarmee ook de Nederlandse titel naar zich toe te trekken.

 
Groot was de vreugde bij de Tilburgers, die zichtbaar genoten van de staande ovatie die zij van het publiek kregen. Na drie jaar achtereen tweede te zijn geworden. was de titel voor de Dolphins een feit. Dat verliezen pijn doet was, zo kunnen degene die er bij waren of de wedstrijd via internet volgde getuigen, af te lezen van de gezichten van de spelers van Holland Plant/Hoeve de Aar. “Zo hard kan sport zijn”, sprak Erica Terpstra tijdens de prijsuitreiking tot de Heerlenaren, “maar voor het publiek was het een fantastische happening en ik wil beide teams bedanken voor de mooie uren sport die zij ons hebben voorgeschoteld”, als NBF voorzitter kan ik me daar alleen maar bij aansluiten zo liet een duidelijk tevreden Leen van der List ons weten.






 
De webstreaming van vandaag is bijzonder goed ontvangen bij een breed publiek, zo leren de eerste reacties uit Nederland, maar ook België, Duitsland, Denemarken en Spanje. De beelden kwamen in bijzonder hoge kwaliteit op het computerscherm en het commentaar van zowel Daniël Dol, als Daniëlle van der Meer werd bijzonder gewaardeerd. Dat is een mooie stimulans voor degene die binnen het samenwerkingsverband van de Nederlandse Vereniging van Bowlingondernemers, de NBF en Dolfijn Bowling dit mogelijk hebben gemaakt. Natuurlijk zijn ook wij erg benieuwd naar de TV beelden die zaterdag 16 mei om 13.00 uur via RTL 7 zullen worden uitgezonden, maar wat we vandaag op het computerscherm hebben gezien doet ons dat met vertrouwen tegemoet zien.

 
In de komende week verschijnen op deze site de foto’s van de finale en de commentaren van de teamcaptains over het afgelopen seizoen. We hopen dat niet alleen de finalisten, maar ook de andere teams hun bijdragen daaraan zullen leveren, zodat het seizoen met een compleet beeld kan worden afgesloten.