Bowlen.nl  
Niet ingelogd in MijnNBF: Inloggen

Navigatie

Venrayse bowlingkampioenschappen 2008

Afgelopen zondag werden in Restaurant Bowling Venray te Oostrum onder zeer grote publieke belangstelling de finales gespeeld van de Venrayse Bowlingkampioenschappen 2008. Vele supporters waren onder de indruk van de zeer goede prestaties van onze bowlers en menigeen klapte dan ook enthousiast wanneer er weer een denderende game op het scorebord te noteren viel. Want er zijn werkelijk fantastische games neergezet door diverse bowlers. Het uiteindelijk niveau lag toch nog behoorlijk hoog.

84 dames en heren, waaronder 7 in Engeland wonen en 15 jeugdleden deden aan deze titelstrijd mee. Er zijn dit jaar enkele verrassende kampioen naar voren gekomen en dat is natuurlijk fantastisch. Zo zie je maar dat voorspellingen, die bowlers onder elkaar wel eens uitwisselen in welke vorm dan ook, niet altijd uitkomen. Dat is het mooie van bowlen.

 

 

 

Allereerst de jeugd.

 

Bij de Pupillen wist Ken Litjens zijn in de voorronde opgebouwde voorsprong vast te houden, zodat hij de Pupillenkampioen werd met  een gemiddelde van 145.5. Jolanda Camps werd met een achterstand van 151 pins tweede en Melvin Vermeulen derde. Bij de Aspiranten was Richard Addae heer en meester. Met 1488 pins in 8 games (dat is gemiddeld 186.00) bleef hij Niels de la Roy liefst 342 pins voor. Wendy Camps mocht op het derde trapje van het erepodium staan. Luke Verhoeven bouwde zijn voorsprong op Patricia Camps nog wat verder uit en werd met een totaal van 1460pins kampioen bij de Junioren, de hoogste categorie bij de jeugd. Patricia werd dus tweede en Lisa Jansen verdrong Willem Denissen nog van de derde plaats.

 

 

 

Bij de dames in de A-klasse ging de titel naar Inge Lenssen, die weer terug is op het Venrayse nest. Met een totaal van 3115 over 16 games bleef zij nummer twee, Marlies Thijssen, 185 pins voor en pakte de kampioenstitel. De Engelse Lesley Gamblen passeerde Kim Pelzer nog in de finale en mocht het derde trapje van het ereschavot bestijgen.


 

In de B-klasse bij de dames verdrong Carien Donders, dankzij een mooie finaleserie het nummer een uit de voorronde, Marielle Moors, van de eerste plaats en greep zo de titel met een totaal van 2711 pins, uiteindelijk 39 pins meer dan Marielle. Ria Latimer handhaafde zich op de derde plaats. Zij scoorde in totaal 2622 pins.

 

 

 

Bij de heren in de A-klasse toonde Jaap Jongejan zijn klasse, door in de voorronde al de hoogste game van het kampioenschap te scoren met liefst 290 pins en mede daardoor al een voorsprong van 140 pins mee te nemen naar de finale. Daar voegde hij nog 98 pins toe en werd met het uitstekende gemiddelde van 225.44 de terechte kampioen van Venray. Om de tweede plaats werd een vinnige strijd gestreden tussen de echte Engelsman Tony Hall en de in Engeland wonende Robert Peeters. De wedkamp werd met een verschil van 10 pins beslist in het voordeel van eerstgenoemde.