Bowlen.nl  
Niet ingelogd in MijnNBF: Inloggen

Navigatie

31-08-2007 Vijfdaagse van IJsselmonde

Laatste verslag vanuit de 22e 5-Daagse te Rotterdam IJsselmonde
 
De laatste speeldag is de dag waarop traditie getrouw de meeste wedstrijdpunten te behalen zijn, dus alle teams grijpen die kans aan om er alles uit te halen wat er nog in zit om één of twee plaatsen te stijgen op de ranglijst.
Daar we gisteren al konden constateren dat de top 6 behoorlijk dicht bij elkaar zat was het dan ook behoorlijk spannend om te zien hoe de teams vochten om gelijk te komen met hun concurrenten om er daarna zelfs overheen te gaan. Sta je aan de top dan doe je er natuurlijk alles aan om dat te blijven maar die druk is waarschijnlijk nog vele malen zwaarder dan de drang om aan de top te komen.
 
In de 3e game van deze laatste speeldag begon het team van Marcel van Barneveld, JB Hydraulics, goed op stoom te komen. Ze eindigde deze game met een mooie 1053, het begin van een bijzondere serie, zou blijken.
De 4e game verliep in een heel vrolijke stemming die het team naar een prachtige 1131 bracht. Nu dat smaakt naar meer moeten ze gedacht hebben want de klapper van deze speeldag viel in de 5e game en wel met een schitterende 1187 die gerealiseerd werd doordat Stephanie Huijden begon met een 201 game, Taco Verhoef een game van 233 gooide, Christian Kweens een 227 neerlegde, Johnny Spil een schitterende 269 liet zien en Michael Sassen de game eindigde met een 257 game.
Door deze 3 games in een rij realiseerde JB Hydraulics een bijzondere serie van 3371, absoluut heel netjes!
 
Vast aangestoken door de vrolijkheid van de Hydraulics ging in de 5e game het team ProShop CeeBee/Breedveld Staal ook op weg naar een bijzondere game. Ron van Zeist begon zijn game met een aantal spares (want spare’n is nou eenmaal bowlen) maar gooide toch voldoende strikes om uit te komen op een game van 225. Edwin van Aarle begon meteen maar met 5 strikes op een rij, liet halverwege aan zijn teamgenoten ook even zien dat hij een spare kan maken, en kwam daarmee uit op een 244. Team captain Nico Thienpondt kon gewoon niet achterblijven en liet zijn jongens eens ziens wat echt bowlen is door een hele mooie 287 neer te zetten. Tegen zoveel geweld was Rol Mol niet bestand maar leverde toch een nette 205 game. Wesley Selier droeg ook zijn balletje bij en sloot de game af met een 218 game. Dit alles resulteerde in een bijzondere game van 1179.
 
Leo Smit, uit het team Biertje, kwam in de 4e game lekker op dreef, op weg naar een bijzondere sportprestatie.
Zo begon hij deze game met maar liefst 7 strikes, zag toen een vervelende split te voorschijn komen, maar gooide daarna nog een spare en een paar strikes waardoor hij de game af kon sluiten met een 250 game. Alles kan beter dus in de 5e game, na een openingsspare, liet hij 9 strikes op zijn scoringslijst noteren en sloot de game af waarmee hij begon; hetgeen resulteerde in een 278.
Als afsluiter van zijn toernooideelname, dus na 5 dagen intensief bowlen van 19.00-00.45 uur, gooide Leo nog maar even een game met 11 strikes daarin, helaas onderbroken door een 9/ in de 3e frame maar met als eindresultaat een schitterende 279 (een gemiddelde over drie games van 269,00). Leo realiseerde daarmee een serie van 807.
 
De laatste game van Leo Smit was een beetje tekenend voor de spanning gedurende deze 22e 5-daagse. Heel wat bowlers, heren en dames, zaten wel héél dicht in de buurt van de “Perfect Game” maar mochten hem helaas niet zien gedurende het toernooi.
 
Ook het team CTM kon geen “Perfect Game” realiseren maar zij leverden wel een ongelofelijke prestatie.
Het team LoekiStrike was gedurende het gehele toernooi dominant aanwezig op de 1e plaats. Niemand hielt het dan ook eigenlijk nog voor mogelijk dat zij geen kampioen zouden worden. Het team speelde buitengewoon goed en behaalde gedurende het toernooi de meeste bijzondere sportprestaties, vanaf de 1e dag 6 stuks in totaal.
Echter zoals al eerder aangegeven in dit verslag waren de concurrenten er op gebrand om als dat nodig mocht zijn strijdend ten onder te gaan. Welnu, dat was nodig maar voor CTM leverde dat in de laatste game toch nog het onverwachte succes op. LoekiStrike had het zwaar in de laatste game, het liep helaas niet zo lekker en of de duivel er een hand in had gehad staat niet vast maar ze stonden ook nog eens naast CTM. Of dit laatste feit doorslag gevend is geweest zal wel nooit bekend worden maar CTM deed het gewoon beter in de laatste game. Het geringe puntenverschil na de 29e game en de mindere laatste game is LoekiStrike funest geworden waardoor ze genoegen moesten nemen met de 2e plaats in de eindstand maar ze kunnen zeker terugkijken op schitterende prestaties.
 
Namens de toernooi organisatie willen wij CTM nogmaals van harte feliciteren met het behalen van de 1e plaats maar daarnaast ook iedereen van harte bedankt voor deelname aan of toeschouwer van deze 22e 5-daagse.
Uiteraard feliciteren we ook alle bowlers met zijn of haar behaalde bijzondere sportprestaties. We hopen dat jullie deze van het NBF zo spoedig mogelijk mogen ontvangen.
 
 
De toernooi organisatie van de 5-daagse te IJsselmonde
Georganiseerd door
Party- en Bowlingcentrum IJsselmonde
&
Bowling Vereniging Rotterdam IJsselmonde