Bowlen.nl
Niet ingelogd in MijnNBF: Inloggen

Navigatie

Alphense Kampioenschappen 2007

Afgelopen weekeinde hebben de jaarlijkse Alphense Bowlingkampioenschappen plaatsgevonden in het ‘Bowlinghuis’ aan de Sportlaan. Hier is over 16 te gooien games gestreden voor de Alphense bowlingtitel(s).
Bij het eerste deel (4 games dames-dubbels) werd de strijd gewonnen door “moeder en dochter” Truus en Kitty van der Meer. Hun gemiddelde bedroeg maar liefst 176,62. Met slechts 39 pins achterstand zijn met een gemiddelde van 171,75 als 2e Cynthia Hörchner en Ine Peters geëindigd.
De 3e plaats met 58 pins achterstand op de winnaressen, werd behaald door Lizette Oudshoorn en Marjolein Steffens.
Bij de heren-dubbels hebben Bas Al-Hamami en Richard van Essen de strijd verrassend gewonnen met een gemiddelde van maar liefst 199,50.
Als 2e zijn Joost van der Lans en Paul Meka met slechts 12 pins achterstand geëindigd.
De 3e plaats werd opgeëist door René van der Meer en Henk van Rijn met een achterstand van 52 pins op de winnaars in deze dubbel-klasse.

De nieuwe ‘Alphens Kampioene’ heet Kitty van der Meer. De 8-voudige 43-jarige kampioene uit Leimuiden ging als 2e na 10 games voorronde de finale in met maar liefst 77 pins achterstand op de Vinkeveense Roswitha van der Laan. Uiteindelijk wist Kitty haar achterstand om te buigen naar 73 pins hoger te gooien na de 6 finale games dan Roswitha.
‘Alphens Kampioen’ is na revanche van vorig jaar behaald door de 40-jarige Alphenaar René van der Meer. Titelverdediger Richard van Essen ging als 1e de finale in en ondanks zijn 1152-serie over de 6 finalegames kwam hij alsnog 14 pins tekort op René.
In een zinderende finale over 6 games trok René uiteindelijk met een score van 1270 pins tegenover 1152 pins van Richard aan het langste eind. Opmerkelijk was dat René zijn grote vorm kon behouden tijdens de kampioensstrijd over 16 games.
Het publiek en aanhang hebben genoten van hun onderlinge strijd en vechtlust om zich als kampioen te laten kronen.
De hoogste game van dit toernooi bij de dames werd gegooid door Kitty van der Meer met 253 pins. Tijdens de voorronde bij de heren bowlde voorzitter Paul Meka een zeer fraaie game van 278 bij elkaar.
Het felbegeerde “250-speldje” is slechts 2 maal behaald tijdens dit weekeinde.
Tijdens dit evenement zijn er maar liefst vierennegentig '200-games' gebowld, wat een zeer respectabel resultaat is. Het niveau binnen de vereniging is nog steeds stijgende.

Dit kampioenschap is mede mogelijk gemaakt door:
·         De Okee Groep;
·         Aat’s Barbershop;
·         Rietveld Serigrafie;
·         Bevaku;
·         Quality Bowling Alphen;
·         Autobedrijf van Essen (De Lier)
·         Mammoet Wonen en Slapen (Woerden).
Einduitslag Dames A-klasse:
1.       Kitty van der Meer              2998 pins          gemidd. 187,37
2.       Roswitha van der Laan        2925 pins          gemidd. 182,81
3.       Hanny Kunst                       2773 pins          gemidd. 173,31.

Einduitslag Dames B-klasse:
1.       Lizette Oudshoorn               2757 pins          gemidd. 172,31
2.       Cynthia Hörchner                2673 pins          gemidd. 167,06
3.       Marjolein Steffens               2656 pins          gemidd. 166,00.

Einduitslag Dames C-klasse:
1.       Daphne Kunst                     2368 pins          gemidd. 148,00
2.       Betty Pouw                         2239 pins          gemidd. 139,93
3.       Marijke van der Linden        2153 pins          gemidd. 134,56.

Einduitslag Heren A-klasse:
1.       René van der Meer                         3323 pins          gemidd. 207,68
2.       Richard van Essen               3310 pins          gemidd. 206,87
3.       Jon ten Wolde                     3216 pins          gemidd. 201,00.

Einduitslag Heren B-klasse:
1.       Gerard van der Laan           2798 pins          gemidd. 174,87
2.       Roel van Hoorn                   2741 pins          gemidd. 171,31
3.       Ed van Beek                       2720 pins          gemidd. 170,00.

Einduitslag Heren C-klasse:
1.       Roeland Siderius                  2533 pins          gemidd. 158,31
2.       Ron van Leeuwen               2469 pins          gemidd. 154,31
3.       Theo Tetteroo                     2458 pins          gemidd. 153,62.

JEUGDBOWLINGKAMPIOENEN MANDY & PATRICK MEKA.

Alphen aan den Rijn, 21 januari 2007 – Deze kampioenschappen waren er slechts 13 jeugdige deelnemers in tegenstelling tot de 20 deelnemers van vorig jaar.
In het bowlinghuis van Alphen aan den Rijn werden de “Vroege Vogel Voorronden” weer gespeeld. Trainer/coach Joost en baantechnicus Michael waren al om 7 uur aanwezig om de banen in perfecte conditie te krijgen voor de kampioenschappen.
Rond een uur of 8 kwamen de eerste jeugdleden binnengewandeld en kon er bij de wedstrijdtafel een baan geloot worden. Sharon van Leeuwen werd afgelopen nacht door hoge koorts overvallen en kon niet mee te spelen aan de laatste ronde van de kampioenschappen. Doordat er nu maar 12 deelnemers waren in de verschillende klassen heeft de jeugdcommissie besloten om ook alle 12 finale te laten spelen.

De kampioenschappen zijn verdeeld in 6 verschillende klassen, te weten Meisjes pupillen, aspiranten en junioren. Deze verdeling zien we ook bij de jongens. Van iedere klasse mogen de nummers 1 tot 3 altijd finale spelen. Wanneer er meer deelnemers in een klasse zijn wordt volgens een verdeelsleutel bepaald hoeveel er finale mogen spelen.
Bij de meisjes pupillen en aspiranten was er maar 1 deelnemer dus Lois Wassenaar (pupil) en Naomi van Leeuwen (aspirant) wisten al op welke plaats zij zouden eindigen.
In de voorronden wist bij de jongens Ramon vd Horst (junior) en bij de meisjes Mandy Meka (junior) zo’n voorsprong te nemen op de nummers 2 dat er hele gekke dingen moesten gebeuren wilden ze de 1e plaats kwijt raken.

De spanning zat deze kampioenschappen bij de jongens aspiranten. Hoewel Tommy Kunst in de voorronden zeer goed op dreef was liet hij het een klein beetje liggen in de finale. Ondanks alles wist hij toch nog een 3e podiumplaats te bereiken. De voorsprong van Patrick Meka ging verloren toen hij in de 1e game van de finale begon met een game van 161 en Alexander Reumerman een game noteerde van 211. Het verschil was nu slechts 10 pins in het voordeel van Patrick, dus kwam alle eer te verdienen in de laatste game.

Alexander begon met een dubbele strike en maakte zijn spares. In de negende frame kreeg hij een vervelende split maar zoals van een geoefend bowler wordt verwacht maakte hij deze keurig netjes af. Het eindresultaat was een game van 206. Patrick voelde de hete adem van Alexander in zijn nek en kreeg in het eerste gedeelte van zijn game het niet voor elkaar om Alex bij te houden. Vanaf frame 5 vielen er 4 strikes op rij gevolgd door een spare. Als afsluiting een mooie turkey (3 strikes op rij) resulteerde in een mooie game van 217. De verschillen tussen deze twee grandioze jeugdbowlers is zelden zo klein geweest. De heren brachten in ieder geval voldoende gezonde spanning op een verder rustig verlopen kampioenschap.

Alle deelnemers kregen een aandenken voor de deelname aan de kampioenschappen.
Bij de prijsuitreiking was er voor iedere deelnemer een beker. Naast de bekers is er ook nog een wisselbeker beschikbaar. Een wisselbeker mag gehouden worden als iemand deze 3 keer op rij wint of 5 keer in het totaal. Voor de jongens was er een nieuwe wisselbeker omdat Patrick de laatste drie jaar club kampioen is geweest. Dit jaar ging hij voor de 1e keer met de nieuwe wisselbeker naar huis. Mandy Meka mocht dit jaar voor het laatst de wisselbeker mee naar huis nemen. Helaas is het Mandy bij de jeugd niet gelukt om de wisselbeker in haar bezit te krijgen.

Met een goed verlopen kampioenschappen kunnen we Patrick en Mandy toevoegen aan ons lijstje Alphense Kampioenen. En zoals de jeugdvoorzitter zijn verslag afsluit: